fbpx

БТС проведе 50-тия си конгрес на 22 април в Банкя

Проект за нов Устав на Българския туристически съюз (БТС) ще бъде обсъждан с членовете на организацията до 2018 г., стана ясно на 50-тия й конгрес. Той се е провел в Банкя на 22 април, като от общо 154 членове на БТС в него са участвали 116 туристически дружества. Новият Устав е бил залегнал в Дневния ред на форума, но заради необходимостта от прецизиране на текстовете, гласуването му е отложено за догодина.

доц. д-р Алексей Стоев бе избран за председател на БТС

На конгреса е избран председател на организацията – доц. д-р Алексей Стоев, както и 14-членен Управителен съвет и петима членове на инспектората. Приети са нови членове и е възстановено членството на други, сред които Българската федерация по катерене и алпинизъм (БФКА) и Българската федерация по туризъм.

Необходимо е дейността и идеологията на БТС да се адаптира към съвременните реалности и това да стане с общото участие на всички, е подчертал неговият секретар Веселин Цанков. Част от това е изработването нов интерактивен сайт, чрез който ще се получава не само бърза и актуална информация, но и ще има възможност за обсъждане и обратна връзка между туристическите дружества по места и ръководството на БТС. „Новото време изисква нов начин на действие и комуникации” е казал още той.

Утвърдени са основни насоки за дейността на организацията през периода 2017 – 2022 година. Сред основните задачи, заложени в документа, са изясняване статута и собствеността на материалната база, както и предприемане на действия по възвръщане на туристическа база, отнета неправомерно от БТС. Отбелязана е и необходимостта от законодателна инициатива, отнасяща се до предмета на дейност на организацията. Маркирани са възможностите за получаване на финансиране за поддържане на материалната база и маркировката и за развитие на различни видове дейности.

БТС е най-старата и най-голяма неправителствена организация с над 121-годишна история. Сдружението навлиза в период, когато ще се честват 125 години от организирания туризъм в България.

 

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.