fbpx

Дни на предизвикателствата за 15-ти път в София

От 2-ри до 5-ти декември тази година ще се проведе приключенският форум Дни на предизвикателствата в София.

Това ще е 15-тото издание на събитието и за първи път ще се състои в рамките на четири дни. Специални гости от света на екстремните спортове и дейности ще представят филми, презентации и ще участват в дискусии с гостите.

Всичко това ще се случи в аулата на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и във Френския културен институт в столицата.

Форумът събира изследователи и пътешественици от цял свят. По време на събитието ще видим, чуем и съпреживеем приключения от различни точки на света, ще се насладим на красотата на природата и ще говорим за начините за нейното опазване.

Сред чуждестранните гости, потвърдили участие, са Christophe Dumarest – гид и алпинист с впечатляващи изкачвания в Алпите и в други части на света; Evrard Wendenbaum – документалист, алпинист и изследовател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия; ултрамаратонецът Dion Leonard, световният рекордьор във височинния парапланеризъм Antoine Girard и други.

На сцената на събитието ще видим и някои от най-новите филми в документалистиката на екстремните спортове.

От българска страна Владимир Павлов ще разкаже за премиерното си сноуборд спускане от връх Манаслу. Виктор Варошкин, един от първите лицензирани алпийски водачи у нас, ще сподели какво е да участваш в най-елитната организация на гидове в света.

Сцената на Дните ще бъде трибуна пред голяма публика и за Петър Ванев, който окончателно покори „Тройната корона“ по пешеходен туризъм в САЩ, след като прекоси и последния маршрут по нея – Континенталния преход.

Феновете на бягането и ултрамаратоните ще бъдат зарадвани от представянето на Калоян Пейчев – Кофе и неговия рекорд за най-бързо скоростно преминаване по планинския маршрут Е4.

С кратки видео разкази ще се включат и успешни състезатели в спортното катерене като Алекс Тоткова.

Думата ще имат и водещи планински водачи, спасители, катерачи и алпинисти, професионалисти във ветроходството и организатори и участници в състезания по планинско колоездене.

В рамките на събитието вече отворен за кандидатури е и ежегодният фотоконкурс, който насочва фокуса на обектива както на любители, така и на професионалисти-фотографи, към най-актуалните теми за природата в световен и в локален план. Темата тази година е „Биоразнообразие и дива природа“.

Входът ще е с предварителна регистрация и наличен билет за Дните.

Само със закупен тридневен билет може да се извърши регистрация за конференцията на 2-ри декември във Френския институт. Регистрацията за конференцията предстои да бъде отворена.

Повече информация за програмата – на www.predizvikatelstva.com

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.