fbpx

Кръгла маса за въздействието на скалното катерене върху дивата природа

Екипът на проекта “Не сме сами на скалите” организира кръгла маса на тема: “Въздействие на скалното катерене и други outdoor спортове върху дивата природа”. Форумът ще се проведе на на 18 май (понеделник) от 11:00 до 14:00 ч. във Велико Търново с участието на Боян Петров, Андрей Ралев и Симеон Арангелов.

НЕ СМЕ САМИ НА СКАЛИТЕ е инициативата на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ (СДП БАЛКАНИ). Целта е диалог между катерачите от една страна и представителите на природозащитни организации и институциите в България от друга, за да се регулира катерачната дейност в страната.

В рамките на „Не сме сами на скалите” се провеждат следните теренни дейности:

  • Теренни проучвания на експерти по биоразнообразие, които да направят оценка и анализ на влиянието на екстремните спортове върху дивата природа в района на катерачните обекти.
  • Събиране на актуална информация за подхода и съвременното състояние на нови и рядко посещавани, но перспективни катерачи обекти.
  • Анализ на чуждия опит и ограниченията, които са въведени в САЩ, Германия, Испания и други страни и адаптиране на приложимите за България полезни практики.
  • Преекипиране на маршрути за скално катерене, които преминават през гнезда на консервационно значими видове.
  • Събиране на актуална информация за разработване на устройствени проекти за практикуване на алпинизъм и скално катерене в национални и природни паркове.

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.