Поход в чест на дамите в женския месец

От 1-ви март предстои провеждането на 57-я национален туристически поход на жените, организиран от Българската федерация по туризъм с помощта на Община Златоград и на ТД „Карлък“ – град Смолян .

Петдневното събитие ще се състои основно в района на Златоград, като стигането до там ще бъде с автобус от Пловдив.

Походът на жените ще започне в първия ден на март с изкачване на връх Св. Атанас – закрилникът на Златоград, от който града се вижда като на длан.

На 2 март жените ще направят преход от Златоград към местността Читакови колиби, след което ще се върнат отново в града.

На 3 март ще поемат към връх Св. Неделя. На следващия ден е планувано посещение с автобус до с. Кушла на 100 метра от гръцката граница. Дамите ще преминат през светилището Божият мост над селото, след което ще могат да си закупят лечебното черно мумио от местните – вълшебна пръст, която лекува костни счупвания и травми. За същия ден е предвиден и алтернативен маршрут в околностите на Златоград.

Четиридневните 4-5 часови преходи ще бъдат отпразнувани вечерта подобаващо, а на другия ден участничките в похода на жените ще отпътуват към домовете си.

Събитието тази година ще се проведе в чест на 3-ти Март – 139 години от Освобождението на България от османско иго, 8-ми Март –Международния ден на жената и 45-годишнината на федерацията по туризъм. Походничките ще изразят своята солидарност с жените от цял свят в борбата за мир, социален прогрес и демокрация.

Текст: Йоана Тодорова

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com