fbpx

ПСС и АСО с общи искания към държавата

Изготвен е списък с десет общи искания на ПСС и Аварийно-спасителния отряд на БФСп към държавата. В него са посочени необходимата екипировка и техника, необходими за провеждане на спасителни операции. Това съобщи началникът на АСО Трифон Даалиев на пресконференция, посветена на спасителната акция в Духлата. Списъкът е съгласуван с директора на ПСС Кирил Русев.

По време на акцията в Духлата повече от 12 часа са били нужни на Гражданска защита, за да изпрати багери, които разшириха отточника на подземните води и изиграха жизненоважна роля в спасителната операция. През това време спасителите са осигурили техника чрез собствени връзки.

Отдавна са исканията и на Планинската спасителна служба за хеликоптер за транспортиране на спасители и пострадали от трудно – достъпни места.

На нито една спасителна организация в България не й е нужно да има собствена техника, подчерта Даалиев. Важно е обаче да бъде изготвен регламент, съвместно с държавата откъде да бъде взета тя при спешна нужда, катергоричен е той.

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.