fbpx

Станимир Димитров и Мария Николова са победителите в Планински маратон „Сливен“

 

В неделя се проведе състезание по планинско бягане над Сливен. Организаторите от Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ предложиха три дистанции за пешеходци (9км, 32км, 52км) и една за колоездачи (37км). От регистрираните 200 души преди началото на състезанието, стартираха 160.

Красота 😉

Публикувахте от Планински маратон "Сливен" в 7 април 2018 г.

 

Победител при мъжете в най-дългата дистанция от 52км и 1800м положителна денивелация стана сливналията Станимир Димитров с време 5 часа и 14 минути и 5 секунди. Само на 2мин и 42сек зад Димитров остана Иван Гочев, отново състезател от града под „Сините камъни“. На трето място се нареди Иво Кереметчиев от Карнобат.

При жените най-бърза по 52-километровото трасе бе една от най-добрите планински състезателки в България Мария Николова, която е родом от Сливен. На второ и трето място се наредиха съответно Емилия Христова и Елия Атанасова.

На средната дистанция с дължина 32км и обща положителна денивелация от 1400м победата при мъжете бе за Николай Димитров от Велико Търново, който е дългогодишен състезател по ориентиране и с голям опит в бягането по пресечен терен. Среброто остана за Милен Ковачков, а трети финишира Гено Увардов.

Моника Филипова спечели състезанието при жените на 32-километровата дистанция, изпреварвайки Галина Христова и Камелия Георгиева.

В най-късата дистанция от 9км на първо място при мъжете се нареди учителят в местната Природо-математическа гимназия Цветан Иванов. Второто място бе отредено за Венци Младенов, а на трето място се нареди 17-годишният Стефан Куртев, за когото е интересно, че е ученик на победителя в същата дистанция.

При жените победата на късата дистанция бе за Антония Георгиева, която изпревари само с 8 секунди Милена Савова, а трета се нареди Валерия Димитрова.

 

 

 

При колоездачите по 37-километровото трасе победител стана Бо Дудек. Фи

лип Хараламбов от Сливен се класира втори, а бронзът остана за Драгомир Стефанов.

Биляна Серафимовска бе най-бърза при жените, изпреварвайки Моника Христова и Мартина Илиева, които заеха респективно второ и трето място.

По трасето на състезанието бяха разположени няколко подкрепителни пункта, на които бяха разположени хранителни продукти и течности за пиене, предоставени от веригата магазини Кауфланд.

Пълни резултати може да откриете на https://tracksport.eu/results/

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.