fbpx

Строят 600-километрова туристическа пътека в Йордания

Jordan-Wadi-MujibДоброволци започнаха изграждането на 600-километрова туристическа пътека от север на юг в Йордания.

В опит да окуражи експерименталния туризъм, Йорданската асоциация за пешеходен туризъм разработи туристически маршрут, който свързва Ум Каис в северната част на страната с курорта Акаба, на брега на Червено море.

Основана от група доброволци през 2015 г., асоциацията днес има желание да направи 600-километровия маршрут национален продукт, който да окуражи посещенията в по-малко познати райони на страната. Основната задача на асоциацията е да открие пешеходен маршрут, който да бъде достъпен за туристическите компании, както и за индивидуални туристи.

През сайта на асоциацията туристите ще имат възможност да изтеглят GPS координати за планирания преход, както и да се докоснат до местните общности в тези райони.

Маршрутът преминава през множество села и райони с уникална кухня и традиции.

“Вие тръгвате от по-зелената част на Йордания, на север, Ум Каис, Аджлун и всички гори, след което слизате надолу през Вадис и драматичния пейзаж на Вади Муджийб, Вади Зарка и Вади Хедан. Оттам се придвижвате на юг през пустинята, пресичайки Петра и Вади Рум“, обясняват от асоциацията.

Целият маршрут ще може да бъде изминат за 40 дни, но туристите ще имат възможност и за кратки еднодневни и двудневни преходи.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.