fbpx

Заслон “Черни връх” с нови стопани

952 прочитания

От началото на февруари заслон “Черни връх” на Витоша е с нови стопани. Наемателите на хижа “Камен дел” вече стопанисват и станалата напоследък скандално известна чайна на витошкия първенец. Това стана, след като от Българския туристически съюз отстраниха досегашните наематели при спорни обстоятелства.

“Надяваме се на добра комуникация с всички планинари, туристи, алпинисти, спортисти и всеки, отправил се към най-високата точка на Витоша – Черни връх.”

Това споделят новите домакини във фейсбук профила на заслона и съобщават, че контакт с тях може да се осъществи чрез страниците на двата обекта – х. “Камен дел” и з. “Черни връх”, както и на тел. 0879119457, 0879185217 и 0897209797.

Междувременно от сдружение “Българска организация на хижите с обсервация” вчера стартираха дарителска кампания за набиране на средства за оборудване на заслон “Черни връх” с интернет, онлaйн метеорологична станция и уеб камера. Кампанията е част от проект на организацията, който цели да модернизира технологично хижите в България, за да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето.

снимка: https://www.facebook.com/chernyvruh/

Comments

comments

Един коментар за “Заслон “Черни връх” с нови стопани

  • 09.02.2019 в 17:57
    Permalink

    Киро още ли не е дотичал да ви посети посред нощ? :)))

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.