Зелена линия до Витоша

lidl-vitoshaЗа шеста поредна година Лидл пусна безплатни автобусни линии за пещеходци и велосипедисти до Витоша.

Любителите на планината могат да се възползват от туристическите маршрути на Дендрариума и Златните мостове и байк трасетата от х. Алеко и с. Железница.

Първият специализиран автобус, предназначен за хора с велосипеди е с променена начална спирка, но междинните и крайни спирки остават непроменени – от “Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа Алеко, а вторият маршрут ще се движи от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294), през с. Бистрица до с. Железница. Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Часовете на потегляне са 08:20 и 10:30 от началните спирки.

Velo_PR_140716

За разлика от велоавтобусите, при Зелена линия Витоша автобусите ще се движат двупосочно. И тази година те ще тръгват съответно в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.

Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9 юли и 25 септември.

В същото време до 25 юли се очаква и откриването на новата метростанция в кв. “Хладилника”.  Така любителите на планината ще стигат по-бързо до Витоша.

Comments

comments

Един коментар за “Зелена линия до Витоша

  • 13.07.2016 в 4:23
    Permalink

    Ето едно добро дело, което са направили 😉 Един + от мен 🙂 Нека и другите големи фирми да последват примера им 🙂

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.