fbpx

Издирван турист избяга от ПСС, изоставил приятел в планината

Спасители от ПСС-Сандански откриха единият от двамата изгубили се туристи в Пирин. 75-годишният Лъчезар Забунов обаче е открит в района на Мозговишки чукар, а не около заслона „Спано поле”, както казали двамата мъже при подаването на сигнала снощи в 22,00 часа. „Не е за вярване, но спасеният мъж вместо да благодари на колегите, че са го намерили и спасили, се е държал изключително грубо с тях, наругал ги е и е избягал, за да не плаща за проведената спасителна акция. Вече е подаден сигнал в полицията за случая”, уточниха от ПСС-Банско.

Намереният планинар бил в добро здравословно състояние. Продължава издирването на втория човек, който все още е в неизвестност. Забунов обяснил на спасителите, че на другия мъж му прилошало и той просто го изоставил по-високо в планината.

“Надяваме се скоро да стигнем и до втория планинар. Проблемът е, че и той самият не знае къде точно се намира, но въпреки това ние имаме някаква яснота. Вярвам, че скоро спасителната операция ще приключи, макар районът да е доста голям”, сподели планинският спасител от Сандански – Любен Дамов. 

Според планинските спасители двамата туристи са били добре подготвени и екипирани, но са подценили ситуацията и са действали твърде самонадеяно.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.