fbpx

Набират средства за транспортиране на тялото на Иван Томов до Русе

Тече дарителска кампания за набиране на средства за транспортиране на тялото на Иван Томов до Русе от Хималаите. Тя е инициирана от родителите на алпиниста, който почина на 17-ти май в района на Лагер 4 под вр. Лхотце (8516 м), след като изкачи върха без кислород. Това потвърдиха за “Върхове” негови близки.

Сумата възлиза на около 70 хил. долара, като по-голямата част от тях са необходими за сваляне на тялото от планината и транспортирането му до Катманду. Дарения могат да бъдат превеждани по банкова сметка на името на бащата на Иван Томов – IBAN: BG58BPBI79211043088601, Юрий Любенов Томов. Открит е и набирателен фонд в Crowdfunding. Ако акцията по сваляне на тялото и репатрирането му в България не успее, събраните средства ще бъдат дарени за благотворителни цели.

Туристическо дружество “Приста” – Русе също ще подкрепи набирането на средства за репатриране тялото на Иван Томов от Хималаите. Вчера оттам първоначално казаха пред Българската национална телевизия, че алпинистът ще бъде погребан в скална цепнатина. “След кратка дискусия “за” и “против”, смятаме, че решаващият избор за това е на родителите на Иван. Надяваме се на подкрепа от всички приятели и съмишленици!”, съобщи днес председателят на дружеството Сашо Попов.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.