На ски в Африка? Мисията възможна! (ВИДЕО)

Горещият континент Африка винаги създава асоциации с пустини и камили. Някои високи планини, като планината Атлас, в северната част на континента обаче създават отлични условия за ски.

Най-големият ски център в Африка е Oukaïmeden в Мароко. Разположен е недалеч от Маркеш. Центърът е създаден през 40-те, но напоследък привлича все повече чуждестранни туристи, а целта му е в близко бъдеще да модернизира съоръженията, които изкарват скиорите на височина между 2200 и 3300 м н.в. В курорта все още няма оръдия за изкуствен сняг, затова най-доброто време за посещение е от средата на януари до средата на февруари.

Вторият, по-малък марокански ски курорт е Michlifen, разположен над красиви кедрови гори. Снежната покривка там е непредсказуема, а сезонът понякога продължава едва няколко седмици от средата на януари до средата на февруари.  За сметка на това пътят до курорта е вълнуващ. Той минава през гъстите кедрови гори, а стада маймуни ви приветстват за добре дошли.

Отвъд границата, Алжир също може да се похвали със ски куророт. Той е наречен Chréa и е разположен недалеч от столицата Алжир. През 2002 г. там са открити няколко съоръжения, след като районът става по-сигурен след прекратяването на терористичните действия.

Напоследък и Египет, освен с древните пирамиди, може да се похвали с условия за ски. По-рано тази година там отвори врати първият закрит ски център в Африка.  Ski Egypt е изграден от компанията, която изгради и закритата писта в Дубай, така сега наред с посещение на пирамидите там може да се спускате на ски 365 дни в годината. Освен писта закритият курорт разполага и със снежен парк с множество атракциони.

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.