“Невиждана надпревара” на Витоша през юни

 

Едно невиждано досега състезание по планинско бягане ще се проведе на 9 юни тази година. „Red Bull Moreni Challenge“ е първото по рода си екстремно събитие, което ще изпита смелостта, силите и издръжливостта на впусналите се в планинското предизвикателство.

кирил-николов-дизела-бягане
снимка: Фейсбук профил

Надпреварата е вдъхновена от българския спортен ориентировач, планински бегач и рекордьор Кирил Николов – Дизела.

„Доста пъти съм бил на Морените и съм тренирал, било то за ориентиране или планинско бягане. Винаги съм се чудил, дали е възможно да се направи състезание по самите морени. За мое щастие “Red Bull” харесаха страшно много идеята и решиха да я реализират, като организират “Red Bull Moreni Challenge”.“, сподели Дизела за „Върхове“.

Наименованието на състезанието не е случайно – то ще се проведе върху природния скален феномен „Морените“ в местността Златните мостове на планината Витоша над София. Подобна локация никога преди не е била използвана за терен на планинска надпревара в световен мащаб, а самият формат на „Red Bull Moreni Challenge“ няма аналог в света, което е и причината състезанието да бъде включено в света на Red Bull, в който място намират само преживяванията, отвъд обикновеното.

Планината ще очаква всички атлети, ориентировачи, катерачи, фрийрънъри и опитни екстремни спортисти, които имат не само физическа подготовка, но и са готови да изпитат издръжливостта на психиката си. Те ще застанат рамо до рамо в масов старт, за да се впуснат в надпревара за време по трасето върху каменната река. Всеки участник ще трябва да се справи напълно сам с предизвикателството, без да разчита на каквато и да е външна помощ.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.