fbpx

Облагородиха “осиновени” алеи на Витоша

265 прочитания

Две доброволчески акции бяха проведени през уикенда в Природен парк “Витоша”. В рамките им бяха почистени и облагородени две “осиновени” алеи от техните осиновители.

В събота осиновителите от „Софарма“ проведоха първата си доброволческа акция по туристическата алея “м. Дендрариума – м. Бялата вода” . В рамките на акцията доброволците почистиха канавките и водостоците, лакираха паркова инфраструктура и заравниха изровения от дъждовете участък от алеята в м. Киселище.

Два дни по-ранодоброволци от ф-ма Скайскенер (България) ЕООД, организирани от фондация „Екообщност“ възстановиха повредения дървен мост на туристическата  алея “Св. Иван Рилски”. В рамките на акцията се извърши почистване на канавки и водостоци по протежението на алеята, почисти се един заслон и се поднови лаковото покритие на парковата инфраструктура в района.

В момента дирекцията на ПП “Витоша” търси осиновители и за алеята от кв. Княжево до местността Бялата вода.

Снимка: ПП”Витоша”

Comments

comments

Един коментар за “Облагородиха “осиновени” алеи на Витоша

  • 06.11.2018 в 10:48
    Permalink

    Браво на всички доброволци, които са се включили в акцията на Витоша. За съжаление цялата инфраструктура в планината има спешна нужда от модернизиране и дано промените в плана за управление на Витоша бъдат приети най-после, за да може Витоша да получи нов живот.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.