fbpx

Петър Иванов с шампионска титла от Европейската купа по спортно катерене – боулдър

Петър Иванов спечели шампионската титла в своята възрастова група – 18-19 г. във втория ктръг на Европейската купа по спортно катерене  – боулдър за юноши и девойки, който се проведе в Соуре, Португалия.

Петър единствен от десетте финалисти успя да премине три боулдъра, като и трите изкачи от първи опит.

Много добро представяне направи и другият български финалист – Петър Атанасов, който само с един преодолян боулдър по-малко от медалистите остана четвърти в групата 14-15 г. Това беше първи финал за Петър.

Другите двама български представители, които участваха в състезанието не успяха да влязат сред десетте финаслисти в техните групи и заеха: 11-то място – Христо Урумов при 14-15 год., 13-то място за Матей Мицев при 16-17 г.

В класирането по нации България е на 5-то място от 20-те държави-участнички, след отборите на Франция, Италия, Австрия и Германия.

След проведените два кръга от Европейската купа и спечелените сребърен и златен медал, Петър Иванов оглави класирането за 2018 г. при 18-19 г. В групата 14-15 г. Петър Атанасов е 7-ми във временното класиране, Димитър Русев е 16-ти, а Христо Урумов – 18-ти. Матей Мицев е 19-ти при юношите 16-17 г.

Следващият кръг от Европейската купа в боулдъра е на 2-3-ти юни в Делфт, Холандия, но преди това състезателите ще трябва да преминат през другите две дисциплини – трудност и скорост за участие в Европейското първенство в Имст, Австрия на 26-27-ми май. София ще бъде домакин на четвъртия кръг от европейската купа – боулдър, която ще се проведе на 21-22-ри юли. Последното състезание за сезона за младите катерачи ще бъде в Брюксел на 1-2-ри септември, когато ще се проведе Европейското първенство в боулдъра за юноши и девойки.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.