fbpx

Платени са част от глобите по случая с Беър Грилс в парк “Рила”

Част от глобите по случая с Беър Грилс в парк “Рила” са изплатени. Те възлизат на стойност 12 800 лв, съобщиха за “Върхове” от парковата дирекция, но не казаха коя е глобената фирма.

Финансовите санкции са наложени на българско юридическо лице във връзка с нарушения на режимите в Националния парк при заснемането на филм с популярния експерт по оцеляване сред дивата природа Беър Грилс в района на Мусала.

Глобите се отнасят за две от констатираните общо три нарушения – за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.

За третото установено нарушение – палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия – тепърва предстои издаването на наказателно постановление. Съгласно нормативната уредба, санкциите за това са в размер от 1000 до 10 000 лева.

Актовете за установяване на административни нарушения по случая Беър Грилс в парк “Рила бяха съставени през февруари 2019 г. Те касаят заснемането на филма „Планината Рила – България – В дивата пустош с Беър Грилс и Дерек Хъф“ през юни 2017 г.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.