fbpx

Протест срещу Нено Димов, природозащитници внасят визия за развитие на Пирин

Протест срещу министъра на околната среда и водите Нено Димов организира природзащитната коалиция “За да остане природа в България”.

Събитието е планирано за 24 януари от 18:30 ч. пред Министерски съвет.

Природозащитниците настояват министър Димов да поеме политическа отговорност след като Върховния административен съд миналата седмица отхвърли предложените от него промени в Плана за управление на Пирин.

Отпадат окончателно промените в плана за управление на НП “Пирин”, реши ВАС

Утре представители на “За да остане природа” ще внесат и доклад в Министерски съвет, в който предлагат нова визия за устойчиво развитие на Пирин.

Българският национален парк Пирин е уникална екосистема и едно от най-значимите за биоразнообразието места в Европа. Пирин осигурява жизненоважни ресурси за 130 000 души в местните общини, а годишният му икономически принос за региона се оценява на около 69 милиона евро.

Докладът, наречен “Хлъзгави склонове” и разработен от международната консултантска компания Далберг, предупреждава, че районът на Банско губи много от едностранното и непрозрачно разширяване на ски зоната и предлага конкретни стъпки за осигуряване на устойчиво бъдеще за Пирин.

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.