fbpx

София – домакин на Европейска купа по спортно катерене / БОУЛДЪР

София ще бъде домакин на престижната Европейска купа в дисциплината Боулдър на 5 и 6 август. Това е единствената дисциплина, която се практикува в зала, без въже, на изкуствени катерачни стени, височина до 5 м.

Във високо-технологичната зала на Уолтопия, ще си дадат среща младите надежди (юноши и девойки) на европейското катерене във възрастовия диапазон 14-19 години. Очакват се над 120 състезатели от 17-18 страни. Главен организатор е Българската Федерация по катерене и алпинизъм.

Петър Иванов – млада надежда в катеренето

През последните години България също бележи успехи в детско-юношеското катерене. Най-големите ни надежди са свързани с името на състезателя на Клуб „Алтиус“ Петър Иванов, 17 г., ученик в Първа английска гимназия. През последните 3 години той успя да завоюва за България всички възможни купи и награди в неговата възрастова група в състезанията в дисциплина боулдър, но се представя повече от отлично и в катеренето за трудност и за скорост, и се развива като един комплексен катерач, към който се гледа с огромно уважение.

Петър Иванов е европейски шампион и носител на европейската купа за боулдър 2015 г. в групата на Youth B (14-15 г.) и носител на европейската купа за 2016 г. при юношите Youth A (16-17 г.). През 2017 г. в първите 3 кръга от европейската купа Петър има 4-то, 2-ро и 3то място. Във временното класиране за ЕК Петър Иванов е на  трето място в Европа. През 2017 г. Петър постига много добри резултата и в състезанията за трудност – 2-ро място на ЕК в Имст и 7-мо място в Дорнбирн, Австрия.

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.