Хиляди се изкачиха до Копитото в памет на Боян Петров

Хиляди българи почетоха паметта на Боян Петров с изкачване на маршрута Княжево – Копитото по пътеката, по която ежедневно е тренирал българския алпинист за осемхилядниците.

боян петров пътека
Свещ гореше край пътеката, по която е тренирал Боян Петров

Пътеката  – стръмна и кална, с дължина около 2,5 км и денивелация близо 700 метра, не изплаши дошлите, сред които от невръстни деца до много възрастни хора, но ги изпълни с възхищение към Боян. Човекът, който ежедневно е бягал по нея с тежък багаж на гърба, във всякакви атмосферни условия.

В кутията, наречена “Дневник на изкачванията”, която сам алпинистът е поставил, сега имаше два тефтера, в които всеки от присъстващите можеше да сподели мисли за Боян.

 

боян петров дневник на изкачванията

 

боян петров тефтер

 

боян петров тефтер

Идеята за прехода възникна спонтанно на приятели на Боян, в деня, в който стана ясно, че операцията по спасяването му се прекратява. Той беше поведен от жената на Боян Петров – Радослава и сестра му – Александра. На Копитото беше изнесен огромен портрет на Боян, както и български флаг с неговия лик. Въпреки огромния интерес към събитието, изкачването премина без инциденти.

боян петров портрет

 

боян петров флаг
снимка: Hiking Adventures BG

Идеята е пътеката да бъде кръстена на името на Боян Петров, а днешният преход да бъде превърнат в традиционен.

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com