fbpx

ПЕТИЦИЯТА за Закона за пещерите е легитимна, заявиха от Федерацията по спелеология

Управителният съвет на Българската федерация по спелеология заяви, че Петицията и обръщението до Народното събрание за приемането на Закона за пещерите са напълно легитимни, а не са неправомерни, както беше огласено на пресконференция. Това се казва в писмо до медиите на Алексей Жалов, заместник-председател на Българската федерация по спелеология. По силата на българското законодетелство и Уства на Българската федерация по спелеология Петър Берон е легитимен и редовно избран председател на сдружението – респектилно има юридическите права да я представлява.

Председателят на федерацията и нейното ръководство са овластени да защитават нейните интереси по отношение на Закона за пещерите от висшия орган на управление на федерацията, а именно Общото й събрание.

Текстът на обръщението до българският парламен беше огласен пред всички пещерни клубове членуващи в БФСп чрез електронната поща, а няколко дни по-късно публикуван под формата на обръщение на челната страница на федерационния сайт на 15 февруари т.г. Ходът на акцията за оказване на обществен натиск върху Народното събрание беше обсъден и приет с решение на УС на БФСп, което в последствие беше обект на обсъждане от Националното съвещание на председателите на пещерните клубове на х.Бачо Киро – Дряново, където беше приет без обструкции.

Петицията за приемане на Закона за пещерите може да подпишете тук:

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.