fbpx

ПСС и АСО с общи искания към държавата

Изготвен е списък с десет общи искания на ПСС и Аварийно-спасителния отряд на БФСп към държавата. В него са посочени необходимата екипировка и техника, необходими за провеждане на спасителни операции. Това съобщи началникът на АСО Трифон Даалиев на пресконференция, посветена на спасителната акция в Духлата. Списъкът е съгласуван с директора на ПСС Кирил Русев.

По време на акцията в Духлата повече от 12 часа са били нужни на Гражданска защита, за да изпрати багери, които разшириха отточника на подземните води и изиграха жизненоважна роля в спасителната операция. През това време спасителите са осигурили техника чрез собствени връзки.

Отдавна са исканията и на Планинската спасителна служба за хеликоптер за транспортиране на спасители и пострадали от трудно – достъпни места.

На нито една спасителна организация в България не й е нужно да има собствена техника, подчерта Даалиев. Важно е обаче да бъде изготвен регламент, съвместно с държавата откъде да бъде взета тя при спешна нужда, катергоричен е той.

 

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.