fbpx

Колоездачно състезание Изкачване на Витоша 2015

На 06 юни ще се проведе второто издание на колоездачното състезание  “ИЗКАЧВАНЕ НА ВИТОШA”. Макар състезанието да е само по асфалт, в него вероятно биха си включили и хора с планински велосипеди заради самото предизвикателство и близостта до столицата.

Форматът на състезанието предвижда изцяло изкачване на маршрута от резиденция „Бояна“ до хижа „Звездица“ по шосе. Разстоянието на състезателното трасе е 20 км и както миналата година, то ще бъде освободено от движение на МПС. Общата денивелация е 1069 м.

Шосейната надпревара има за цел да съдейства за въвличане в активни спортни занимания по колоездене на все по-широк кръг от хора от всички възрасти. То е предвидено както за професионални колоездачи и отбори, така и за любители, които могат да се включат с планинските си велосипеди.

Миналата година се проведе първото издание на Изкачването на Витоша след дълго прекъсване. Участие взеха над 80 състезатели. Разстоянието от 20 км при мъжете пръв преодоля Евгений Балев, който финишира за време от 55:38 мин.  Най-бърза сред жените бе Ивета Алексиева от КК Герак Враца с резултат 1:16:52 ч. Наградите бяха раздадени на финала пред хижа „Звездица“, където участниците имаха възможност да се отдадат на заслужен отдих.

 

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.