fbpx

CAMP Nano 22 – ултра лекият карабинер

Nano 22 е подобрената версия на карабинера на CAMР – Nano 23. Само за година той се превърна в любимия карабинер на хиляди катерачи по света.

Тегло

Както името предполага, теглото на Nano 22 е точно 22 грама. Освен него само един карабинер е по-лек, с тегло 19 гр. Nano 22 е един от 9-те карабинера на различни производители в света с тегло под 25 гр.

Размер

Въпреки че Nano 22 е един от най-леките карабинери в света, той е леко, но забележимо, по-голям от останалите с подобно тегло. В полза на CAMP е отворът за въжето. Докато при останалите с това тегло той е 17-18 mm, при Nano 22 е цели 21 mm.

Лекото увеличение на размера прави значително по-лесна употребата му. Доказателството е дебелината на въжетата, с които може да се използва: в отвора на Nano 22 с лекота може да промушите въже с дебелина 10.2 mm, нещо немислимо при повечето малогабаритни карабинери.

Може да се комбинира в примка с Photon wire от страната на въжето.

Според изпробвалите го катерачи единственото неудобство е при употребата на Nano 22 с ръкавици. В този случай те препоръчват по-големия 29-грамов CAMP Photon.

Ключалка

Ключалката на Nano 22 е лека, но прилепва плътно. Отваря се с лекота при натиск, но трудно може да се отвори случайно.

Форма

Новият заострен нос на Nano 22 е достатъчен, за да го включвате с лекота. И въпреки че е заострен, CAMP са успели да го запазят достатъчно тесен, за да бъде промушван с лекота в тесни вериги, например. Това не е характеристика, която ще ви е необходима често, но когато потрябва, карабинерът става незаменим.


Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.