fbpx

„Най-лошият скиор в света“ предизвика неистов смях на световното по ски бягане в Лахти (ВИДЕО)

Първият ден от световното първенство по ски бягане в Лахти, Финландия, накара зрителите да се превиват от смях. Причината: „необичайната“ техника на венецуелеца Адриан Солано. Чаровният представител на Венецуела неволно спретна истинско комедийно шоу с многобройните си залитания, падания и разминаване на косъм със сблъсък с друг състезател.

Едва ли квалификацията на 10 км. е срещала по-неориентиран състезател. Солано преодоля трасето от 1600 метра за 13:49.33 минути, което му отреди последното 156-о място. Победител стана руснакът Евгени Устюгов с 3:11.72 минути. На пет минути пред Солано пък се беше откъснал 155-ия – сънародникът му Донато Агостелини.

Носителят на прякора „най-лошият скиор“ все пак има извинение за незадоволителното си представяне. В родината си, поради липсата на сняг, бил принуден да тренира на колела. Предвидено било за първи път да тренира върху сняг в Швеция, един месец преди състезанието. За нещастие обаче, при пристигането си в Париж на 19 януари бил арестуван по подозрение, че търгува с наркотици. Той имал само 28 евро в брой и никакви кредитни или дебитни карти, което било още по-подозрително.

Солано бил върнат във Венецуела, а след намесата на властите отпътувал все пак за Финландия. Така венецуелецът за първи път стъпи върху снега на световното по ски бягане и остави следа в историята на ските.

 

 

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.