fbpx

Искате да изкачите вулкан? „Св. Хелънс“ ви очаква!

На 1-ви февруари американските власти пускат разрешителните за изкачване на връх Св. Хелънс (2550 м), активен стратовулкан, в щата Вашингтон.

Пермитите за сезон 2018 са планирани да бъдат пуснати в продажба в 9 часа сутринтаместно време и ще бъдат достъпни онлайн на www.mshinstitute.org. Цената им е 22 долара.

Броят на разрешителните е ограничен, като от 1 април до 15 май ще се пускат по 500 разрешителни на ден, а от 16 май до 31 октомври по 100.

Новите пермити включват подобрения, направени въз основа на обратна връзка от алпинисти, обясняват от Института на Св. Хелънс.

10% от всички разрешителни в периода 16 май – 31 октомври няма да бъдат пуснати в продажба до последния ден на предходния месец.

„Тази промяна предоставя възможност да получат разрешително алпинистите, които не са могли да получат пермит по време на продажбата, или искат да направят в последния момент промени„, поясняват от Института.

Катерачите ще бъдат поканени да включат и имената на всички членове от своята експедиция.

Според Института тази информация ще помогне на алпинистите да реагират по-добре при извънредни ситуации и ще попречат на преустановяването на неоторизирани препродажби на разрешителни за катерене.

Процесът на онлайн регистрация позволява на алпинистите да разпечатват разрешителни, да попълват имената на катерачите на всяко разрешително и да ги доведат до пътеката. Катерачите също така трябва да се вписват и отписват от регистъра на Базовия лагер.

текст: Стефан Йорданов

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.