fbpx

Петър Иванов с шампионска титла от Европейската купа по спортно катерене – боулдър

Петър Иванов спечели шампионската титла в своята възрастова група – 18-19 г. във втория ктръг на Европейската купа по спортно катерене  – боулдър за юноши и девойки, който се проведе в Соуре, Португалия.

Петър единствен от десетте финалисти успя да премине три боулдъра, като и трите изкачи от първи опит.

Много добро представяне направи и другият български финалист – Петър Атанасов, който само с един преодолян боулдър по-малко от медалистите остана четвърти в групата 14-15 г. Това беше първи финал за Петър.

Другите двама български представители, които участваха в състезанието не успяха да влязат сред десетте финаслисти в техните групи и заеха: 11-то място – Христо Урумов при 14-15 год., 13-то място за Матей Мицев при 16-17 г.

В класирането по нации България е на 5-то място от 20-те държави-участнички, след отборите на Франция, Италия, Австрия и Германия.

След проведените два кръга от Европейската купа и спечелените сребърен и златен медал, Петър Иванов оглави класирането за 2018 г. при 18-19 г. В групата 14-15 г. Петър Атанасов е 7-ми във временното класиране, Димитър Русев е 16-ти, а Христо Урумов – 18-ти. Матей Мицев е 19-ти при юношите 16-17 г.

Следващият кръг от Европейската купа в боулдъра е на 2-3-ти юни в Делфт, Холандия, но преди това състезателите ще трябва да преминат през другите две дисциплини – трудност и скорост за участие в Европейското първенство в Имст, Австрия на 26-27-ми май. София ще бъде домакин на четвъртия кръг от европейската купа – боулдър, която ще се проведе на 21-22-ри юли. Последното състезание за сезона за младите катерачи ще бъде в Брюксел на 1-2-ри септември, когато ще се проведе Европейското първенство в боулдъра за юноши и девойки.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.