fbpx

От събота тръгват автобуси от Банско за хижа Вихрен

В събота, 7-ми юли, ще стартира автобусната линия Банско – местността Шилигарника – хижа Вихрен. През целия летен сезон автобусите ще тръгват три пъти дневно от района на Автогара Банско – в 8:30, 13:20 и 17:00 ч., а от х. Вихрен – 9:20, 14:10 и 17:50 ч.

“Мислейки върху транспортната схема за тази туристическа маршрутната линия, се съобразихме с ритъма на движение на туристите в планината през летния сезон. Предвидили сме достатъчно спирки в рамките на града, от където желаещите могат да се качат. Отделно от това, на път за хижа Вихрен, линията преминава през местността Шилигарника и къмпинг Бъндерица”, съобщи кметът на Банско Георги Икономов пред благоевградските медии.

По този начин освен, че ще бъде улеснено придвижването на туристи в планината, местните власти се надяват да облекчат затруднения трафик в планинат от множеството туристи, тръгнали с личните си автомобили. Както всяко лято, и този сезон ще бъде издадена заповед за ограничаване движението на автомобили във високопланинската част. При необходимост, Обшина Банско обещава да пусне още автобуси.

Валерия Динкова

[email protected]

One thought on “От събота тръгват автобуси от Банско за хижа Вихрен

  • 06.07.2018 в 15:49
    Permalink

    Не става ясно – всеки ден или само в събота?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.