fbpx

Обявиха програмата за 124 години организирано туристическо движение

Българският туристически съюз обяви програмата за отбелязване на 124-тата годишнина от организираното туристическо движение в България.

На 23 август в 17 ч. е предвидено поднасяне на цветя на морената пред Народния театър „Иван Вазов”, откъдето през 1895 г. Алеко Константинов е повел около 300 души към Черни връх.

120 години организирано туристическо движение

В събота, на 24 август от 20 ч. ще бъде проведена Алекова вечер на хижа Алеко. Традиционният туристически поход за масово изкачване на Черни връх тръгва в 7 ч. на 25 август от Златните мостове през х. „Кумата“. Два часа по-късно ще тръгне лъча с желаещите да изкачат витошкия първенец от х. „Алеко“.

Отново в 9 ч. от НДК ще бъде даден и старт на планинския маратон. В 10 ч. ще тръгне колопохода от х. „Алеко“, а в 11 ще стартират маратонците по краткия маршрут от Голи връх.

В 11:45 ч. ще бъдат поднесени венци пред барелефа на Алеко Константинов на Черни връх от участниците в туристическия събор, а официалното откриване е точно в 12 ч., когато председателят на БТС доц. д-р Венци Росманов ще поздрави туристите.

На Черни връх ще бъде изтеглена и томболата за участниците в Националното движение „Покорител на десетте планински първенци”. Туристите ще бъдат забавлявани с концертна програма, в която ще се включат хор „Планинарска песен – Филип Аврамов” и МВГ „Вежен” –  Тетевен, на хижа „Планинарска песен”.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.