fbpx

Намериха телата на изчезналите баща и син под връх Ботев (ОБНОВЕНА)

Телата на бащата и сина от Стара Загора са били открити днес в малко деренце над Паниците в Калофер от Тодор Мечкарев, бивш планински спасител, сега хотелиер в района.

„Те са били живи. Спасителите са били над тях, а бащата и сина в деренцето. Аз видях светлина, която казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях“, твърди той пред сайта karlovopress.com.

Според информация на „Върхове“, планинските спасители са обходили района и са предприели всички необходими действия. Телата са открити в едно от деретата на приток на река Тунджа, където загиналите са се спуснали. Нямало е как да бъдат открити от спасителите по време на бурята заради обилния снеговалеж и снегонавяванията в района, а за светлинен сигнал или следа не може да става дума.

Пред сайта NBP.bg Дамян Чолпанов от ПСС, който е ръководил акцията, коментира, че става въпрос за източната част, където е водохващането на Паниците. Телата са открити недалеч от пътеката цели, на 10 метра един от друг, в момент, когато са започнали да се разсъбличат. Това се случва, когато човек изпадне в хипотермия, или т. нар. бяла смърт. Най-вероятно това ги е сполетяло, според опитния катерач и спасител.

В момента доброволците от ПСС отново са на терен. Тече операция по сваляне на телата. Очаква се да пристигне съдебна медицина.

Очаквайте подробности и коментари!

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.