fbpx

Национален парк Рила отбелязва с он-лайн презентация Световния ден на водата 22 март

Национален парк Рила отбелязва с он-лайн презентация международния Ден на водата, който е днес.

От дирекцията на парка представят водните ресурси на парка в социалните мрежи.

Презентацията се излъчва от Посетителски-информационен център – Благоевград и може да бъде гледана пряко във фейсбук страницата на националния парк.

Екипът на парковата дирекция ще представя и други природозащитни инициативи и теми, свързани с природните богатства на защитената територия. Те също ще бъдат излъчвани пряко он-лайн от новооткрития център в Благоевград.

Инициативата за отбелязването на Световния ден на водата започвапрез 1992 г. на конференция на ООН „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Генералната асамблея на ООН определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Празникът се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година се организират прояви в цял свят. При отбелязването му се търси връзка с друга актуална тема, която се разглежда и в годишния Световен доклад на ООН за водата.

Световният ден на водата ‘2020, поставя темата за водата и изменението на климата и неразривната връзка между тях. Адаптирането към последствията от изменението на климата върху водните ресурси ще предпази здравето и ще спаси животи. По-ефикасното използване на водата ще доведе до намаляване на парниковите газове. Всеки от нас има роля в този процес, отбелязват от организацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.