fbpx

Ники Русев първи на младежкия световен шампионат в Русия

Ники Русев отново написа нова страница в българската катерачна история. Днес на 28.08.2021 година, той стана първият българин световен шампион. Дициплината е боулдър в група Youth B (14-15 г.) на световното първенство за юноши и девойки във Воронеж, Русия. ,

съобщиха от Клуб по катерене и алпинизъм НСА.

Финалът е бил драматичен, но българският състезател се е преборил категорично за призовото място. От клуба отчитат приноса за този успех в мотивацията на Николай Русев и на неговото семейство, както и – разбира се – на треньорите Ивайло Радков – Фазата и Георги Пенев – Гогата, които са били с тях.

Ники Ангелов също е направил много добро състезание и е 11-ти в крайното класиране в същата дисциплина.

Световното първенство за юноши и девойки в Русия тази година е най-важното състезание за младите катерачи. То стартира на 22 август и продължава до 30 август. В него участват над 400 състезатели от 38 страни, които се състезават в три катерогии – скорост, трудност и боудър в три възрастови групи – Youth B (14-15 г.), Youth A (16-17 г.) и Juniors (18-19 г.).

България е представена от едни от най-надеждните ни и силни състезатели – девойки Youth A – Александра Тоткова, юноши Youth A – Слав Киров и Васил Василев, юноши Youth B – Николай Русев, Николай Ангелов, Боян Киров.

Редакцията на „Върхове“ честити успеха на Ники Русев: на него и на всички останали състезатели, желаем още шампионски титли!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.