fbpx

Второто издание на купа „Петър Атанасов“ предстои в събота в с. Баня

Второто състезание на името на основателя на „Банско филм фест“, Петър Атанасов, ще се проведе на 25 септември в рамките на Банско филм фест. То ще бъде в дисциплината „Скорост“ и ще стартира в 9.30 ч. с регистрация за участие в с. Баня.
Катерачи и приятели на фестивала ще се събрат в селцето, където има 11-метрова изкуствена спортна стена.

Състезанието има демонстративен характер и неговата цел е да се популяризира спортото катерене в югозападния район на България, както и надпреварата да се превърне в традиционна за рамките на филмовия фестивал. Всичко това, за да се мотивират и стимулират месните деятели и алпинисти за развитието и подготовката на младите катерачи и планинари, казват организаторите.

Всички, които желаят ще могат да участват в него, като на събитието ще присъстват и много запалени планинари и катерачи с дългогодишен опит и постижения у нас и по света.

Класирането е индивидуално за мъже и жени според правилника на Българската федерация по катерене и алпинизъм. Призьорите ще бъдат отличени с парични награди.

В първото издание на състезанието през 2019 г. победители в двете групи станаха Радка Петкова и Тихомир Димитров, а миналата година то не се състоя заради органиченията в пандемичната COVID обстановка.

За регистрация: [email protected]; 0889307136

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.