fbpx
Home Events Лекция „Лавинна безопасност“

Date

22 ное. 2018
Expired!

Time

18:30 - 22:00

Лекция „Лавинна безопасност“

БАССЕС ще проведе традиционната лекция за лавинна безопасност.
Лектор ще бъде Момчил Панайотов – съосновател на БАССЕС и член на планинска спасителна служба (ПСС) с дългогодишен ски опит в планините на България и Алпите. Темата за лавините и лавинната безопасност освен хоби му е и професионално занимание. Момчил Панайотов ще Ви разкаже за това що е лавина, как се образува и кои са най-честите ситуации, при които трябва да очакваме лавини.
Ще ви представи основните неща за лавините, безопасността и спасяването. Ще разкаже за това как правилно да избираме маршрута на движение и спускане в зимната планина. Отново ще можете да разгледате и да разпитате за животоспасяваща екипировка. Предвидените теми ще са полезни, както за „начинаещите“ , така и за по-опитните, които ще могат да започнат с нея „годишното опресняване на материала“. Лекцията е насочена към всички „извънпистови“ скиори, сноубордисти, ски туристи, туристи със снегоходки, алпинисти и любители на зимната планина. Ще покажем снимки и дадем коментари за локалните условия в Българските планини. Акцент ще са и най-новите идеи, предстаени на световния конгрес за сняг и лавини ISSW2018.
На място ще имате възможност да се сдобиете с книгата „Лавинна безопасност – наръчник за скиори и сноубордисти“, издадена от БАССЕС и да разгледате най-актуалната екипировка за намаляване риска от лавинни инциденти и действия в случай на лавини.
Вход: По желание и колкото прецените за избрана кауза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.