fbpx

Mad Goat Tours 2019: ски туринг поредица на БАССЕС в Рила и Пирин

250 прочитания

Ски туринг поредица с името Mad Goat Tours стартира в събота на 9-ти март Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) в Рила и Пирин.

Събитията ще се проведат по снежните склонове на най-високите ни планини всеки уикенд до края на април. Те ще са насочени както към начинаещи, така и към напреднали фрийрайдъри.

Идеята на Mad Goat Tours е споделяне на опит, натрупване на нов, запознаване с нови приятели и приобщаване към идеята за свободното ходене и каране в планината, казват организаторите.

Акцентите в различните турове ще са безопасното придвижване, избор на линия на качване и спускане, техники на придвижване със ски/сплитборд. Ще се говори и за усъвършенстване на уменията за боравене с екипировката.

Сред целите са популяризиране на принципите за безопасно практикуване на свободните ски и сноуборд. Ще бъдат обсъждани и оценявани състоянието на снежната покривка, избора на безопасна линия за движение, реакцията в случай на лавинен инцидент.

Първото събитие от поредицата се е състояло в събота в долината на Седемте рилски езера и х. Скакавица с природоопознавателна цел.
Обсъждани са темите за природата в района на езерата и как да се опазва тя при практикуване на зимни форми на туризъм с хора, които водят групи или просто обичат да ходят в планината. Междувременно, на страницата на асоциацията вече могат да бъдат намерени kml файлове с най-популярните маршрути за зимен туризъм в района на езерата. Обозначени са и лавиноопасните зони.

Какви ще са следващите турове и кога ще се проведат те, може да видите тук

снимка:  https://www.facebook.com/befsa1998

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.