fbpx

Екстремно ниски температури и в планините

В дните на арктически студове, екстремно ниски температури и в планините. Най-ниски стойности ще ударят термометрите на в. Вихрен. Там в четвъртък срещу петък температурите ще паднат до -36 градуса, като такива ще се задържат минималните градуси в следващите три дни, за да достигнат -37 в понеделник срещу вторник, преди да започне затопляне, сочи поргнозата на sinoptik.bg. През деня температурите ще се покачват до максимум -28/-29 градуса.

Подобни студове се очакват и на значително по-ниския Черни връх. Там обаче под -30 градуса термометрите ще показват едва две нощи –  -34 градуса се очаква да достигне минималната температура в петък срещу събота, а в събота срещу неделя ще паднат и до -37.  През уикенда максималните температури на витошкия първенец ще достигнат съответно -27/-24 градуса.

Малко по-топло ще бъде на връх Мусала. Там минимални температури под -30 градуса се очакват в три дни – събота, неделя и понеделник. Най-ниските стойности, които се очаква да бъдат измерени обаче са -33 градуса в неделя сутринта.

Значително “по-приятно” се очаква да бъде времето на иначе познатия с капризните атмосферните си условия вр. Ботев. Там термометрите в най-студената съботна сутрин се очаква да покажат едва -27 градуса.

Значително по-меко ще бъде времето в ски курортите. Там се очаква минималните температури да не надхвърлят -25 градуса за Боровец, -24 в Чепеларе, -20 в Банско. Новият сняг, който се очаква да натрупа обаче ще създаде предпоставки за приятни уикенди за любителите на ски спортовете, след като времето се затопли във вторник.

Прочети  Протестите за Пирин (ВИДЕО)

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook