fbpx

Търсят се хижари за хижа „Есперанто“ на Витоша

Министерството на земеделието дава под наем за 10 години хижа „Есперанто“ на Витоша. На сайта на ведомството е обявен търг с тайно наддаване за срочно и възмездно отдаване под наем на недвижимия имот, частна държавна собственост със застроена площ от 70 кв.м.

Началната наемна цена на обекта е 77 лева без ДДС на месец и е определена въз основа на оценка, извършена от лицензиран оценител на недвижими имоти, става ясно от обявата. Това на практика означава, че наемът е по 1,10 лева на всеки квадрат от застроената площ.

Депозитът за участие в търга е почти три пъти по-висок от първоначално посоченият месечен наем.  Желаещите да стопанисват обекта трябва да внесат 200 лева. Таксата за закупуване на тръжната документация пък е 100 лева, като тази сума не се възстановява.

Хижа “Есперанто” е разположена на 1403 м. н.в., на 10 мин. от х. Момина скала и х. Камен дел. В туристическите среди е позната и като  „Хижата с керемидките“. До сградата има люлка и изворче с чешма. По пътеката преди хижата, като се идва от х. Момина скала е отбивката за Боянския водопад.

Хижата разполага с  11 легла в стаи по 5 и 6 легла. Банята и тоалетната са общи. Отоплението е основно на дърва.

 

 

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Защитено съдържание !!