fbpx

Търсят се хижари за хижа “Есперанто” на Витоша

Министерството на земеделието дава под наем за 10 години хижа „Есперанто“ на Витоша. На сайта на ведомството е обявен търг с тайно наддаване за срочно и възмездно отдаване под наем на недвижимия имот, частна държавна собственост със застроена площ от 70 кв.м.

Началната наемна цена на обекта е 77 лева без ДДС на месец и е определена въз основа на оценка, извършена от лицензиран оценител на недвижими имоти, става ясно от обявата. Това на практика означава, че наемът е по 1,10 лева на всеки квадрат от застроената площ.

Депозитът за участие в търга е почти три пъти по-висок от първоначално посоченият месечен наем.  Желаещите да стопанисват обекта трябва да внесат 200 лева. Таксата за закупуване на тръжната документация пък е 100 лева, като тази сума не се възстановява.

Хижа “Есперанто” е разположена на 1403 м. н.в., на 10 мин. от х. Момина скала и х. Камен дел. В туристическите среди е позната и като  “Хижата с керемидките”. До сградата има люлка и изворче с чешма. По пътеката преди хижата, като се идва от х. Момина скала е отбивката за Боянския водопад.

Хижата разполага с  11 легла в стаи по 5 и 6 легла. Банята и тоалетната са общи. Отоплението е основно на дърва.

 

 

Comments

comments

Прочети  Опознавателна обиколка преди "Байк и рън за Чепън" предстои утре

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!