fbpx

Информационен посетителски център на Национален парк „Централен Балкан“ в Карлово

ivelina-vasileva-centralen-balkanИнформационен посетителски център на Национален парк „Централен Балкан“ ще има и в Карлово. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева при участието си в тържествата по случай 25-та годишнина на Национален парк „Централен Балкан“ в Бивак „Бяла река“.

„С кмета на Карлово набелязахме следваща стъпка за надграждане на дейностите по опазване на околната среда със създаването на информационен посетителски център в Карлово. Общината ще осигури сградата, а Министерството на околната среда и водите ще подпомогне инициативата с осигуряването на необходимите финансови средства“, посочи министърът.

Тя поздрави всички с празника на НП „Централен Балкан“ и отбеляза, че тези 25 години са наситени с много добри примери за природозащитна дейност, организирана под знака на доброто сътрудничество между местните хора, научните среди и институциите.

„Богатото биологично разнообразие, красотата на природата, величието на Балкана са нещо, което е близо до сърцето на всички нас. Централен Балкан е единственият национален парк, който има признанието на Комитета на министрите на Съвета на Европа“, каза министър Василева.

Тя отбеляза, че националният парк е успял в годините да приложи най-модерните подходи и практики, свързани с управлението на защитената територия. Националният парк „Централен Балкан“ може да бъде добър пример за  начина, по който трябва да се обединят усилията, за да се съхрани природното наследство за децата ни.

Министърът награди с плакет и почетни грамоти за принос в развитието на националния парк Жеко Спиридонов, Нела Рачевиц, както и Боян Петров и Петър Янков, чиито награди взеха техни представители.

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Защитено съдържание !!