fbpx
петък, май 24, 2024
Височинен алпинизъмЕкстремни спортовеНовини

26 алпинистки изкачиха Монблан, за да привлекат вниманието към околната среда

montblancГрупа от 26 алпинистки – представителки на 25 страни от ЕС изкачи връх Монблан /4808 м./ във френските Алпи. Акцията е знак за волята да се постави околната среда в центъра на вниманието по време на френското председателство в Евросъюза, което започна на 1 юли.

Бивши елитни спортистки или днешни видни личности от политическите, медийните и обществените среди, 26-те жени на възраст от 21 до 68 г. започнаха изкачването си от кота Орлово гнездо на височина 2372 м рамо до рамо с френския държавен секретар за младежта и спорта Бернар Лапорт. Те забиха на върха знамето на ЕС и разгърнаха лозунг, който гласи „ЕС – напред към една екологична епоха”.

Първият френски дипломат Бернар Кушнер изказа пред радио Европа 1 пожелание председателството на Франция в ЕС да бъде едновременно скромно и решително, да тласне отново напред Европа, в която сякаш има недостиг на надежда и проекти.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!