fbpx
събота, февруари 17, 2024
Екстремни спортовеНовиниСпелеология

Британски водолаз се удави в наводнена пещера в Къмбрия

Британски водолаз беше открит мъртъв в наводнен участък на най-голямата английска пещерна система. Полицията е започнала разследване.

Tялото на мъжа, който е около 40-годишен, е открито в Ланкастър Хол, недалеч от Кърксби Лонсдейл в Къмбрия в събота вечерта.

Спешната служба е извикана малко преди 17 ч., след като мъжът, за когото се вярва, че е от Ланкашър, не се прибрал след гмуркане.

Над 40 спасители от Организацията за пещерно спасяване и групата за пещерно гмуркане са се включили в издирването. Тялото на водолаза е намерено на 60 метра дълбочина в наводнен участък.

Ланкастър Хол е една от пещерите в системата Three Counties – обширна мрежа от варовикови пещери, които се разпростират на 85 км под Къмбрия, Ланкашър и Йоркшир Дейлс. От началото на водене на статистиката през 20-те години на 20 век, ч5 души са загинали в системата.

“Разследването за причината за инцидента е в ход и се осъществява от полицията в Къмбрия“, заяви говорител на Организацията за пещерно спасяване.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!