fbpx

Две спасителни акции тази нощ в Рила

Туристите, които са се загубили в Рила планина в събота, са били открити от спасителите.
Петимата туристите от групата са били в добро общо състояние и били транспортирани към с. Пастра, в близост до гр. Рила, където са настанени в хотел, съобщиха планинските спасители.

В събота четирима руски туристи – две 16-годишни деца, мъж и жена, както и една българка, са подали сигнал, че са се изгубили по време на преход между хижа “Иван Вазов” и Рилския манастир.

Вечерта в издирването им се е включил и хеликоптер от авиобазата в Крумово. Акцията по спасявянето е била осъществена от отряда на ПСС-Благоевград, след като от централата на ПСС в София са отхвърлили този в Дупница, който обслужва района от 60-години. Това казаха от спасителния отряд в Дупница.

Причина за неучастието на дупнишките планински спасители е замразеното членство на отряда от Дупница в ПСС.

Планински спасители съобщиха още, че днес са били намерени и двете момчета, които са се загубили в района на Седемте рилски езера.

Сигналът е получен тази нощ около 2.00 часа от приятелките на двете момчета. Младежите на възраст 29 – 30 години, тръгнали към езерото “Окото” в района на Седемте рилски езера.

Сутринта едно от момчетата се появило при хижа “Рилски езера”, като съобщило, че е оставило приятеля си над Скакавишкия водопад. Трима спасители търсеха другото момче.

То е било открито невредимо в района на улеите на връх Кабул.

Comments

comments

Прочети  ПСС оказа помощ на бедстващи израелски туристи

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!