fbpx

Иван Гочев в опит за нов рекорд на Ком – Емине: Това е нещо, което трябва да направя

Иван Гочев – един от най-добрите ни планински бегачи, съосновател на приключенското състезание „Балкан Ултра“ в Стара планина, прави опит за подобряване на скоростния рекорд на Ком-Емине.

Божидар Антонов – Божо прекрати своя опит вчера заради здравословни проблеми.

Божидар Антонов по трасето Ком – Емине с цел подобряване на собствения си рекорд (АУДИО)

Какви трудности среща един бегач по най-дългия планински маршрут в страната, Иван се съгласи да даде отговор в няколко бързи въпроса между хапките му в първия подкрепителен пункт в Гара Лакатник.

Иван Гочев, ВърховеКак реши да поемеш това предизвикателство?

А сега де… (още не си е поел дъх). Ами, то е много дълга история, не мога да го разкажа с няколко изречения. Като цяло, се запознах с маршрута още преди три години със скоростното преминаване на Антония Григорова – от там се „запалих“ и… така реших, че е нещо, което трябва да направя.

Колко време се готвиш за него?

Последните две години мисля за това.

Какви трудности очакваш да срещнеш като препятствия или не ги мислиш?

Не, това са неща, които не мога да избегна – недоспиване, физическа умора, психическа умора. Като цяло – тези трите. Останалите… надявам се да няма други, защото тези са неизбежни (усмихва се).

Физическото или психическото е водещо в едно такова предизвикателство?

За мен – физическото. Лесно преодолявам психическите препятствия… по-скоро нещо физическо ако възникне, върху което не мога да окажа влияние, това би ме спряло.

Не е ли самотно по трасето?

Не. Колко да е самотно… за четири дни (смее се).

Мария Лазарова

Мария Лазарова е журналист със специализация „Печат“ и магистър по Публична комуникация. Над 20 години работи в сферата на печатните и он-лайн медии. Автор, редактор и основател на периодични издания, сред които и „Върхове“. Запален планинар от детството си и с интереси в алтернативните аутдор дейности и спортове. redakcia@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

error: Защитено съдържание !!