fbpx
неделя, май 26, 2024
Новини

Състезание по планинско бягане и колоездене в Сливенския балкан през май

 

На 20 май Сливен ще  бъде домакин на състезание по планинско бягане и колоездене. Градът под Сините камъни ще посрещщне някои от най-добрите планински бегачи и колоездачи в страната. Участниците имат възможността да избират между 4 дистанции. Дължината на колоездачната обиколка е 37км, а за скороходците са подготвени 3 маршрута с дължина от 9км, 32км и 52км.

Най-дългото трасе е с 2000м положителна денивелация, което ще бъде сериозно предизвикателство и за най-добрите планински бегачи. Състезателите ще преминават през някои от най-живописните планински пътеки в Природен парк „Сини камъни“, а гледките, които се откриват от местността „Карандила“, са повече от впечатляващи.

Участниците имат възможността да заявят своето участие до 11 май, когато е и крайният срок. Всеки, който се регистрира до 20 април ще заплати по-ниския стартов пакет.

През миналата година победител в най-дългата дистанция стана Ивайло Атанасов, а при жените победата бе за Мария Николова.

Историята на планинския маратон датира още от края на 2000 година, когато по идея на Диньо Томов се провежда първият пешеходен планински маратон. Тогавашният маршрут е бил с дължина 35км. Маратонът продължава да се провежда през следващите 2 години, но след това прекъсва, за да бъде възстановен отново през миналата година.

Организатори са Спортен клуб по ориентиране „Сини Камъни“, които възродиха традиционното провеждане на планинския маратон над Сливен. Градът се слави с добрите си условия за планински бягания, както и с бегачи като Кирил Николов-Дизела и Мария Николова.

Повече информация може да откриете на страницата на състезанието www.marathon.skoclub.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!