fbpx

Известни алпинисти и спортисти в подкрепа на инициативата „Витоша – достъпна за всички“

На 14 април ще се проведе първият щафетен супер маратон в Природен парк “Витоша”. Той се реализира по идея и с основното участие на алпиниста Дойчин Боянов в подкрепа на хората с физически увреждания.

За един ден ще бъде обиколена планината Витоша чрез повече от 15 вида спортно-туристически дейности, в компанията на известни спортисти, споделено с хора с увреждания.

Боян Петров e един от спортистите, подкрепили кампанията “Един ден на Витоша”, за да помогнат на повече хора с увреждания да имат достъп до планината.

Ето какво каза той пред БТВ : “Витоша далеч не е само място за ски и лесни планински разходки. Проектът на Дойчин ще покаже по колко много начини може да използваме планината в задния двор на София. Заедно ще изкачим стръмната пътека на “Княжевския подход към върховете”, която вече ни е отвела на 11х8000. След Копитото маратонът продължава към Офелиите. Следете ни за да се изненадате.”

дизела инициатива витошаНай-добрият български състезател по планинско бягане Кирил Николов –Дизела също подкрепи инициативата „Витоша – достъпна за всички“.

“Витоша е страхотна планина, толкова близо до София. В нея прекарвам поне 150 дни годишно в тренировки. Ще се радвам, ако достъпът до планината стане по-улеснен за хората с увреждания, за да могат и те да прекарват повече време там.”

С този призив Дизела приканва хората да гласуват с SMS на кратък номер 17 777 с текст ‘’DMS VITOSHA’’, за да бъдат събрани средства за закупуването на специализирани уреди за двигателна активност за хора с увреждания и за превръщането на Игликина поляна в място за спорт и отдих.

 

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Защитено съдържание !!