fbpx

Известни алпинисти и спортисти в подкрепа на инициативата „Витоша – достъпна за всички“

На 14 април ще се проведе първият щафетен супер маратон в Природен парк “Витоша”. Той се реализира по идея и с основното участие на алпиниста Дойчин Боянов в подкрепа на хората с физически увреждания.

За един ден ще бъде обиколена планината Витоша чрез повече от 15 вида спортно-туристически дейности, в компанията на известни спортисти, споделено с хора с увреждания.

Боян Петров e един от спортистите, подкрепили кампанията “Един ден на Витоша”, за да помогнат на повече хора с увреждания да имат достъп до планината.

Ето какво каза той пред БТВ : “Витоша далеч не е само място за ски и лесни планински разходки. Проектът на Дойчин ще покаже по колко много начини може да използваме планината в задния двор на София. Заедно ще изкачим стръмната пътека на “Княжевския подход към върховете”, която вече ни е отвела на 11х8000. След Копитото маратонът продължава към Офелиите. Следете ни за да се изненадате.”

дизела инициатива витошаНай-добрият български състезател по планинско бягане Кирил Николов –Дизела също подкрепи инициативата „Витоша – достъпна за всички“.

“Витоша е страхотна планина, толкова близо до София. В нея прекарвам поне 150 дни годишно в тренировки. Ще се радвам, ако достъпът до планината стане по-улеснен за хората с увреждания, за да могат и те да прекарват повече време там.”

С този призив Дизела приканва хората да гласуват с SMS на кратък номер 17 777 с текст ‘’DMS VITOSHA’’, за да бъдат събрани средства за закупуването на специализирани уреди за двигателна активност за хора с увреждания и за превръщането на Игликина поляна в място за спорт и отдих.

Прочети  Дизела подобри рекорда на Витоша 100х24

 

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!