fbpx

Утре откриват рафтинг сезона

С второто издание на Outdoor & White Water Fest,  фестивал на екстремните спортове и активния отдих утр еще бъде официално открит рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле.

Началото ще бъде дадено точно в 10 ч. на 31 март от алпиниста Боян Петров. Официалната част ще закрие мъжка фолклорна група “Синаница“, с красиви песнопения от пиринския край.

От 11 ч. ще стартират рафтинг и каяк активностите, с които всяка година се отбелязва пролетното пълноводие, първото от които е традиционната регата на всички рафтинг клубове на река Струма.

От 13 ч. ще се проведе и демонстрационно спускане, в която всички осмелили се да скочат в лодките ще осъществят първото си символично рафтинг приключение в пролетното пълноводно корито на Струма.

С уъркшоп по оказване на първа помощ на Български младежки Червен кръст – Благоевград  от 12 ч пък ще започне и програмата на разнообразните активности, включващи състезания по слаклайн, катерене за деца, лонгборд, летене с парапланер, колела. Вечерта ще е отредена на традиционното парти с музикална сцена, на която ще се качат DJ Vankata The Turntablist и група Faces.

Специален къмпинг на територията на Адвенчър кемп ще подслони желаещите да разпънат палатки.

За дните на фестивала е предвиден и организиран превоз с мини бус по близките локации в региона – Кресна, Стара Кресна, Симитли, Банско, Сандански.

Прочети  120 години организирано туристическо движение

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.