fbpx

Три дни до Трявна ултра! Кой ще бяга?

Над 500 състезатели от 16 страни са заявили желание за участие в тазгодишното издание на планинския ултрамаратон Трявна ултра. Той ще се проведе на 15 и 16 юли.  Най-възрастният от регистрираните е на 67 години, а 63-годишният Любомир Палакарчев ще се състезава в най-дългото – 141-километрово трасе. Останалите две дистанции са 23 и 76 км.

Палакарчев е една от живите легенди в българското планинско бягане на свръх дълги разстояния. В продължение на 28 години той е носител на рекорда за скоростно преминаване на маршрута Ком –  Емине. 600-километровото трасе по билото на Стара планина той изминава през 1987 година за 5 дни и 14 часа. Едва през лятото на 2015 година Божидар Антонов успя да подобри постижението му с 3 часа, а месец по-късно Кирил Николов-Дизела закова новия рекорд на 4 дни 13 часа и 5 минути.

Стартът на Трявна Ултра ще бъде даден точно в 06:00 часа сутринта на 15-ти юли от площада пред Община Трявна и ще предложи на всички участници уникални горски и планински трасета, панорамни гледки, тежки за катерене склонове и много емоции и настроение.

В най-дългата дистанция 141км на старта ще застанат 105 бегачи и скороходци. Очаква се първият от тях да финишира за около 20 часа. На старта на двете по-къси дистанции (23 и 76км) ще застанат близо 400 човека.

Допълнително около 200 деца и върастни се очаква да се включат в свободната дистанция от 3 км, за която записването ще тече на място. За любителите на горските преходи и по-умерено темпо е предвиден 35-километров пешеходен поход.

Повече информация за трасетата и условията за участие на сайта на организаторите.

Прочети  Боян Петров празнува рожден ден!

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.