fbpx

Три дни до Трявна ултра! Кой ще бяга?

Над 500 състезатели от 16 страни са заявили желание за участие в тазгодишното издание на планинския ултрамаратон Трявна ултра. Той ще се проведе на 15 и 16 юли.  Най-възрастният от регистрираните е на 67 години, а 63-годишният Любомир Палакарчев ще се състезава в най-дългото – 141-километрово трасе. Останалите две дистанции са 23 и 76 км.

Палакарчев е една от живите легенди в българското планинско бягане на свръх дълги разстояния. В продължение на 28 години той е носител на рекорда за скоростно преминаване на маршрута Ком –  Емине. 600-километровото трасе по билото на Стара планина той изминава през 1987 година за 5 дни и 14 часа. Едва през лятото на 2015 година Божидар Антонов успя да подобри постижението му с 3 часа, а месец по-късно Кирил Николов-Дизела закова новия рекорд на 4 дни 13 часа и 5 минути.

Стартът на Трявна Ултра ще бъде даден точно в 06:00 часа сутринта на 15-ти юли от площада пред Община Трявна и ще предложи на всички участници уникални горски и планински трасета, панорамни гледки, тежки за катерене склонове и много емоции и настроение.

В най-дългата дистанция 141км на старта ще застанат 105 бегачи и скороходци. Очаква се първият от тях да финишира за около 20 часа. На старта на двете по-къси дистанции (23 и 76км) ще застанат близо 400 човека.

Допълнително около 200 деца и върастни се очаква да се включат в свободната дистанция от 3 км, за която записването ще тече на място. За любителите на горските преходи и по-умерено темпо е предвиден 35-километров пешеходен поход.

Повече информация за трасетата и условията за участие на сайта на организаторите.

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!