fbpx

Национален парк „Пирин“ на 56

Национален парк „Пирин“ отбеляза 56-ата си годишнина с официална церемония в Посетителския информационен център в Банско.

В рамките на празничния ден бяха наградени победителите в конкурса „През девет планини в десета”. Те се състезаваха в три категории: фотография, рисунка и есе. Конкурсът се организира в този формат за втора поредна година.

Отличени в категория „Фотография” са Антон Янев от гр. Гоце Делчев (I-во място),  Георги Шагов от гр. Гоце Делчев (II-ро място) и   Христо Тумбев от гр.Смолян (III-то място).

В категория „Рисунка” – Иван Занев от гр. Гоце Делчев (I-во място),  Снежана Костадинова от гр. Гоце Делчев (II-ро място) и Антон Янев от гр. Гоце Делчев (III-то място).

В категория „Есе“ – Станимира Василева от гр. Гоце Делчев (I-во място), Снежана Костадинова от гр. Гоце Делчев (II-ро място) и Николина Барбутева от гр. Пещера (III-то място).

Национален парк „Пирин“ е обявен на 8 ноември 1962 г. от Комитета по горите и горската промишленост. В границите му попадат водосборните басейни на реките Бъндерица и Демяница. Основна цел е да се съхранят неповторимото биологично разнообразие и забележителните природни образувания в планината.

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.