fbpx

Национален парк “Пирин” на 56

Национален парк „Пирин“ отбеляза 56-ата си годишнина с официална церемония в Посетителския информационен център в Банско.

В рамките на празничния ден бяха наградени победителите в конкурса „През девет планини в десета”. Те се състезаваха в три категории: фотография, рисунка и есе. Конкурсът се организира в този формат за втора поредна година.

Отличени в категория „Фотография” са Антон Янев от гр. Гоце Делчев (I-во място),  Георги Шагов от гр. Гоце Делчев (II-ро място) и   Христо Тумбев от гр.Смолян (III-то място).

В категория „Рисунка” – Иван Занев от гр. Гоце Делчев (I-во място),  Снежана Костадинова от гр. Гоце Делчев (II-ро място) и Антон Янев от гр. Гоце Делчев (III-то място).

В категория „Есе“ – Станимира Василева от гр. Гоце Делчев (I-во място), Снежана Костадинова от гр. Гоце Делчев (II-ро място) и Николина Барбутева от гр. Пещера (III-то място).

Национален парк “Пирин” е обявен на 8 ноември 1962 г. от Комитета по горите и горската промишленост. В границите му попадат водосборните басейни на реките Бъндерица и Демяница. Основна цел е да се съхранят неповторимото биологично разнообразие и забележителните природни образувания в планината.

Comments

comments

Прочети  Черната хималайска хроника продължава

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!