fbpx
петък, май 24, 2024
Новини

Над 70 000 лв. е бюджетът на ТД „Трапезица“

71 000 лв. е бюджетът на Туристическо дружество „Трапезица-1902″ Велико Търново за 2010 г., съобщи Дарик радио.
Собствените средства на дружеството са 56 000 лв., а  другите 15 000 трябва да бъдат привлечени от спонсори.

Заради икономическата криза са намалени разходите за различните видове дейности и са запазени предимно традиционните за дружеството.

Осигурени са парите за проявите, на които „Трапезица-1902″ е домакин, участието на клубове в първенствата на съответните федерации и международните проекти – покоряването на върховете Аконкагуа и Монблан.

Гарантирани са още разходите, свързани с поддръжката на базата, хонорарите на треньорите, инструкторите и диригентите на хоровете.

В календара на туристическото дружество са предвидени ски-поход до връх Шипка, посветен на националния празник трети март, осмо-мартенски поход на жените, честването на 108 години от основаването на дружеството, състезанието по ориентиране „С карта из Търновград“, дните на предизвикателството и пролетната и есенната кампания „Движи се и победи“.

Средства ще има и за проявите на Комисията за ученически туризъм, катерачната среща „Янтра-2010″, провеждането на купа „Велико Търново“ по планинско колоездене.

Валерия Динкова

Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Предстоящи събития

Contact Us

error: Защитено съдържание !!