fbpx

Намериха телата на изчезналите баща и син под връх Ботев (ОБНОВЕНА)

Телата на бащата и сина от Стара Загора са били открити днес в малко деренце над Паниците в Калофер от Тодор Мечкарев, бивш планински спасител, сега хотелиер в района.

“Те са били живи. Спасителите са били над тях, а бащата и сина в деренцето. Аз видях светлина, която казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях”, твърди той пред сайта karlovopress.com.

Според информация на “Върхове”, планинските спасители са обходили района и са предприели всички необходими действия. Телата са открити в едно от деретата на приток на река Тунджа, където загиналите са се спуснали. Нямало е как да бъдат открити от спасителите по време на бурята заради обилния снеговалеж и снегонавяванията в района, а за светлинен сигнал или следа не може да става дума.

Пред сайта NBP.bg Дамян Чолпанов от ПСС, който е ръководил акцията, коментира, че става въпрос за източната част, където е водохващането на Паниците. Телата са открити недалеч от пътеката цели, на 10 метра един от друг, в момент, когато са започнали да се разсъбличат. Това се случва, когато човек изпадне в хипотермия, или т. нар. бяла смърт. Най-вероятно това ги е сполетяло, според опитния катерач и спасител.

В момента доброволците от ПСС отново са на терен. Тече операция по сваляне на телата. Очаква се да пристигне съдебна медицина.

Очаквайте подробности и коментари!

Comments

comments

Валерия Динкова

v_dinkova@varhove.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Защитено съдържание !!