fbpx

Нощта на прилепите

batsЗа 20ти пореден път България се включва в инициативата Нощта на Прилепите! Инициативата е част от международна кампания, чествана ежегодно по инициатива на Споразумението за опазване на европейските видове прилепи – EUROBATS.

Честването на Нощта откри Регионалния исторически музей – Благоевград, който организира за децата различни образователни дейности на 20ти септември.

В Пловдив събитието ще се организира от Зелени Балкани и ще се състои в Регионалния Природонаучен Музей на 07 октомври (петък) от 18 ч.

Регионален исторически музей – Русе ще организира на същата дата Нощта на прилепите в крайдунавския град, където ще посрещне гостите си от 17.00 часа. Презентация за прилепите, ще бъде изнесена в Пленарна зала на Община Русе. Ще бъде прожектирано филмчето за прилепите „На гости в мрака“, заснето специално за нуждите на Екомузей с аквариум – Русе. След лекцията събитието ще продължи в Лапидариума на РИМ – Русе, където ще има организирани много игри, вечерна лекция и демонстрация на работа с детектор.

В София, инициативи за прилепите ще бъдат включени в Детския фестивал в Музейко – Adventure Kids, където децата ще научат повече за прилепите от пътешественичките – биоспелеолози – Виолета Желязкова и Ния Тошкова (като част от програмата на Фестивала на 8ми и 9ти октомври).

Нощта на прилепите във Враца ще се проведе на  25 октомври от 17.00, като ще бъде организирана по традиция от ДПП „Врачански Балкан“, като тази година ще се фокусира върху млади семейства, с деца.

В Стара Загора събитието ще се проведе на 2ри ноември, в  библиотека „Захари Княжевски“, където ще се опитаме да научим децата да обикнат прилепите.

Прочети  Почина дългогодишният началник на Пещерно спасяване Трифон Даалиев - Трънката

Нощта на прилепите ще бъде отбелязана и в Бургас.

 

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.