fbpx

ПСС – домакин на световния форум на планинските спасители

icar_2xПланинската спасителна служба е домакин на конгреса на Международната организация по планинско спасяване, който ще се проведе от днес до 23 октомври 2016 г. в хотел „Самоков“, Боровец.

Акцент в работата на конгреса през 2016 г. ще бъде темата „Издирването – как да подобрим търсенето, преди да започнат спасителните действия”. В програмата са включени презентации, дискусии и демонстрации в комисиите, като в последния ден ще се проведе Общото събрание на ИКАР.

Планинската спасителна служба при БЧК е приета за член на ИКАР през 1971 г. по време на конгреса в Блед, Словения. България става 13-ата страна, член на ИКАР, и това дава силен тласък на спасителното дело в България. Изборът на ПСС за домакин на Конгреса през 2016 г. в Боровец е сериозно признание за ролята и мястото на ПСС, както и отлична възможност за поставяне на въпросите за безопасността и предотвратяването на нещастните случаи в планините, отбелязват спасителите.

 

Прочети  Колко струва да изкачиш Еверест през 2021 г.?

Валерия Динкова

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.


Notice: Undefined index: popup_cookie_pivcs in /home/varhove/public_html/wordpress/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924
×

Последвайте ни във Facebook